Levenstestament

In het levenstestament wordt vastgelegd
wie de persoonlijke en
zakelijke belangen mag
behartigen, wanneer u
niet meer in staat bent
om dit zelf te doen.

Levenstestament <br>opstellen
Levenstestament
opstellen

Mensen worden tegenwoordig veel ouder en helaas komt ouderdom ook vaak met gebreken. Omdat de samenleving ook steeds individueler wordt ontstaat er ook steeds meer de behoefte om zelf de regie te houden over lichaam, leven en bezittingen. Een levenstestament is ontwikkeld om zaken goed vast te leggen in het geval men niet meer zelf in staat is om de regie over de laatste fase van het leven te voeren. Hiermee kunt u instructies achterlaten aan anderen zodat deze kunnen zorgen dat de laatste levensfase naar wens verloopt.

Daarnaast kunnen er ook maatregelen worden getroffen zodat anderen de financiën, woning en inboedel kunnen beheren en eventueel daarover kunnen beschikken, indien dat nodig is. Men kan ook aangeven wat er niet gewenst is. Een  levenstestament kan tevens een handleiding zijn voor rechters die zich moeten uitspreken over een mentorschap, bewind of ondercuratelestelling. Er is dan een officieel document waarin uw wensen en meningen vermeld staan, zodat de Rechtbank uw stem kan horen wanneer u daartoe zelf niet meer in staat bent.

Registratie Nalatenschap
Registratie Nalatenschap

In het digitale dossier wordt alle informatie en worden de documenten, die betrekking hebben op een toekomstige nalatenschap, bewaard. Denk hierbij aan het testament, het levenstestament, het codicil, de huwelijkse voorwaarden, de uitvaartinformatie, de verzekeringspolissen, gedane schenkingen, gegevens social media, enzovoorts. Ook is de registratie van bezittingen en schulden mogelijk.

Door registratie van deze gegevens wordt de zoektocht voor erfgenamen en de executeur vereenvoudigd.

Veel gestelde vragen over afwikkeling van een nalatenschap
magazine-libelle-publicatie-dinkgreve-nalatenschappen

Trots op het artikel in “Liefde voor het leven”

'Rust creëren door regelwerk uit handen te nemen"

In het magazine van Libelle Uitvaartbegeleiding vertelt Sandra over haar achtergrond, wat haar zoal drijft, en wat zij voor u kan betekenen.

Vele tevreden klanten gingen je voor. Zij vertellen graag over hun ervaring met Dinkgreve Nalatenschappen:

header-uitgelicht-3

Oktober 2020

Je hebt geen idee wat daar allemaal bij komt kijken

"Na het plotselinge overlijden van onze zoon in september 2018 zochten wij hulp bij het afwikkelen van de erfenis. Hierbij was een complexe situatie ontstaan doordat de ex-vriendin van onze zoon de gezamenlijke woning niet wilde verlaten. Hun relatie was beëindigd kort voor zijn overlijden, waardoor de verdeling nog niet was afgerond.

Sandra heeft in de moeilijke tijd voor ons alle lastige gesprekken gevoerd. Haar achtergrond in de makelaardij was hierbij erg nuttig. En toen het uiteindelijk tot een juridische zaak kwam, heeft zij ook een uitstekende advocaat erbij betrokken.

Wij zijn zeer tevreden over de persoonlijke manier waarop Sandra het geheel tot een goed einde heeft gebracht. Wij bevelen Sandra zeker aan bij iedereen die ook voor de afwikkeling van een erfenis staan.'

Waarmee kan ik u helpen?

Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak

sandra-dinkgreve-nalatenschappen-2022-3

Dinkgreve Nalatenschappen

Afwikkeling van de nalatenschap van begin tot einde
Verzorging van alle noodzakelijke juridische, financiële, administratieve en fiscale zaken

Contact

Dinkgreve Nalatenschappen
Postbus 7806
1008 AA Amsterdam
06 - 21 50 28 21
sandra@dinkgrevenalatenschappen.nl